Vores bestyrelse

Søren Henrik Adam

Formand

Henrik Adam has been interested in tea since his first travel to China in 2002 and has been studying Chado ,the Japanese Way of Tea, since 2006.

Henrik is a Chemical Engineer (Msc.) by profession with experience from the food industry and attended courses on PhD - level in the social sciences in the field of learning and philosophy.

Hence, Henrik has a deep interest in exploring both the philosophy of tea and the quality of tea as a beverage.

Currently, Henrik is working for a solution provider in the circular economy to battle plastics pollution and is engaged in his own endeavor ,Te-Ritualer, to promote tea philosophy with events in Denmark.

Benedicte Funck Christensen

Næstformand

Tesommelier Benedicte Funck Christensen: “Jeg opdagede for alvor te, da jeg under et besøg i Kina i 2000 søgte efter et åndehul i det hektiske kinesiske byliv fyldt med trafik og larm og fandt tehuskulturen.

I dag bruger jeg tedrikning til afslapning, og tager ingen steder uden at medbringe mit eget lille lager, – også gerne med ud på en sommereng.

Jeg er interesseret i teens filosofiske aspekter og sansemæssige kvaliteter samt egenskab som hyggespreder. Mine yndlingsteer er en god mineralsk rock oolong samt en blid og fyldig gammel hvid te.

Jeg elsker at lære om te ved at skrive nyhedsbreve, og står overordnet for Dansk Tesammenslutnings skrevne produkter.”

Alexis Kaae

Kasserer

Ejer og stifter af Simply Tea Alexis Kaae: “Det var i forbindelse med et sygdomsforløb hos et familiemedlem tilbage i 2006, at jeg for alvor opdagede teens særlige kvaliteter, og begyndte at udforske teens kemi og helbredsmæssige egenskaber.

Jeg er fra England, og har altid drukket te i stor stil, dog uden at tænke nærmere over det. I 2008 åbnede jeg Simply Tea, og i 2009 startede jeg min egen te-import fra Kina. Sidenhen har jeg rejst østpå hvert år for at source de allerfineste kinesiske teer samt videreuddanne mig indenfor faget.

Ud over at være international tedommer og Keynote Speaker, uddanner jeg erhvervsfolk, entusiaster og smagsdommere i teens komplekse og vidunderlige verden.

I 2017 var jeg så priviligeret at blive udnævnt til dansk direktør for World Tea Organization, og samme år at blive hædret ved at blive udnævnt til ambassadør for Duyun Maojian og Anji Bai Cha af Zhejiangs universitet for landbrug, skovbrug, kunst, design og tekultur humaniora 浙江農林大學 藝術設計學院、人文茶文化院”.

I 2018 repræsenterede jeg Danmark i Nepal og påtog mig flere internationale opgaver som tekonsulent. I 2019 blev jeg én af pionererne for European Speciality Tea Association (tidligere European Tea Society) med det formål at samarbejde om at arrangere te-events i Europa. Min te-favoritter er Jin Jun Mei, lagret sheng Puerh og Da Hong Pao rock oolong. Hos DTA er jeg ansvarlig for events.”

Daniel Brun

Daniel Brun

Suppleant

Konditor Daniel Brun: ” Jeg opdagede te, da jeg for efterhånden mange år siden besøgte Simply Tea i Aarhus. Det var virkelig en øjenåbner for mig. Jeg er puerh-entusiast, og ønsker at dele min passion for dette med alle. Jeg holder især af purple buds sheng puerh.

Jeg er tidligere konditor og er rigtig god til at lave matcha macarons. Jeg støtter bestyrelsen for at fremme kendskabet til teen og dens gode egenskaber. Desuden interesserer jeg mig for kinesisk og japansk kultur.”