Vores bestyrelse

Alexis Kaae

Formand

Ejer og stifter af Simply Tea Alexis Kaae: “Det var i forbindelse med et sygdomsforløb hos et familiemedlem tilbage i 2006, at jeg for alvor opdagede teens særlige kvaliteter, og begyndte at udforske teens kemi og helbredsmæssige egenskaber.

Jeg er fra England, og har altid drukket te i stor stil, dog uden at tænke nærmere over det. I 2008 åbnede jeg Simply Tea, og i 2009 startede jeg min egen te-import fra Kina. Sidenhen har jeg rejst østpå hvert år for at source de allerfineste kinesiske teer samt videreuddanne mig indenfor faget.

Ud over at være international tedommer og Keynote Speaker, uddanner jeg erhvervsfolk, entusiaster og smagsdommere i teens komplekse og vidunderlige verden.

I 2017 var jeg så priviligeret at blive udnævnt til dansk direktør for World Tea Organization, og samme år at blive hædret ved at blive udnævnt til ambassadør for Duyun Maojian og Anji Bai Cha af Zhejiangs universitet for landbrug, skovbrug, kunst, design og tekultur humaniora 浙江農林大學 藝術設計學院、人文茶文化院”.

I 2018 repræsenterede jeg Danmark i Nepal og påtog mig flere internationale opgaver som tekonsulent. I 2019 blev jeg én af pionererne for European Speciality Tea Association (tidligere European Tea Society) med det formål at samarbejde om at arrangere te-events i Europa. Min te-favoritter er Jin Jun Mei, lagret sheng Puerh og Da Hong Pao rock oolong. Hos DTA er jeg ansvarlig for events.”

Benedicte Funck Christensen

Næstformand

Tesommelier Benedicte Funck Christensen: “Jeg opdagede for alvor te, da jeg under et besøg i Kina i 2000 søgte efter et åndehul i det hektiske kinesiske byliv fyldt med trafik og larm og fandt tehuskulturen.

I dag bruger jeg tedrikning som meditativ praksis, og tager ingen steder uden at medbringe mit eget lille lager, – også gerne med ud på en sommereng.

Jeg er interesseret i teens filosofiske og spirituelle aspekter, sansemæssige kvaliteter samt egenskab som hyggespreder. Mine yndlingsteer er en god mineralsk rock oolong samt en blid og fyldig gammel hvid te.

Jeg elsker at lære om te ved at skrive nyhedsbreve, og står overordnet for Dansk Tesammenslutnings skrevne produkter.”

Michael A. Carlsen

Film & video

Produktionsteknisk ingeniør Michael Carlsen: “Jeg fik for alvor øjnene op for te, da jeg for nogle år siden gik ind i en tehandel i Beijing og smagte det, der blev til min gateway til te, en god osmanthus oolong. Jeg vidste slet ikke, at te kunne smage sådan, da jeg indtil da kun havde smagt te fra tebreve samt te med kunstig aroma. Den osmanthus oolong åbnede en helt ny verden for mig, en verden, som jeg aldrig bliver træt af at udforske. I dag er det ikke kun oolong te jeg drikker, men også andre typer, som alle kan noget specielt hver især.

Mine personlige favoritter er dog sheng puerh og oolong te. Jeg nyder at lave gong fu ritualer, da jeg finder dem afslappende og meditative i en travl hverdag.

Henrik Adam

Webmaster

Ingeniør inden for kvalitetssikring i forbindelse med genbrugsplast, Henrik Adam: “Jeg har mange års erfaring med teritualer, er oplært af temester Søren Bisgaard i Japan og har opholdt mig en del i Kina.

Jeg er medstifter af Te-ritualer i Aarhus, hvor jeg laver arrangementer med japansk te ceremoni og er generelt meget interesseret i de filosofiske og spirituelle aspekter af tedrikning.

Jeg er især glad for mørk oolong (rock oolong eller Yan Cha) samt matcha af høj kvalitet. Hos DTA står jeg for tekniske anliggender, og er desuden webmaster.”

Michael Walter

Medlem

Ejer af Nordic Tea, Michael: I 1989 åbnede jeg min første te-butik i Charlottenlund, godt hjulpet af Torben Holtoft, senere ejer af Fredsted Te A/S. Han åbnede mine øjne for teens verden, og gav mig et stort indblik i produktionen. Jeg begyndte at rejse i Kina i 2007 og takket være min daværende kinesiske kæreste, kom jeg ud hvor kragerne vender, og lærte en masse om te fra bønderne vi mødte.

Senere i 2010 kom jeg tilfældigt på et te-hus i Shenyang, der viste sig at være det ældste te-hus i verden, ejet af en skøn gammel kone på 89, der havde arvet den efter sin far. Hun var 6. generation i huset og vidste alt om, hvordan man brygger de forskellige teer, der findes. Hun lærte mig noget af den viden, der er uendelig svær at få fat på.

Efter jeg blev gift med kinesiske Ying, har vi rejst rundt i Kina, været med i te-produktion fra start til slut, en helt igennem spændende rejse i teens verden. Vi ejer i dag Nordic Tea Aps., China Tea House og Nordisk Thé Import.

Jeppe Ottosen

Kasserer

Ejer og stifter af T-house i Odense, Jeppe: Jeg har drukket te siden min barndom, og har altid haft nysgerrige smagsløg. I 2010 var jeg i en tebutik i Paris, hvor jeg fandt en kvalitet af te, som jeg aldrig havde set før. Minderne har ligget og ulmet, og på et tidspunkt fik jeg lejlighed til at dykke dybere i teens univers – en rejse, som aldrig ender. Jeg har fundet det så spændende og inspirerende, at jeg i 2019 åbnede egen tebutik. Jeg nyder at udforske de mange oplevelser og smagsnuancer, man kan finde i specialteer. Det vil jeg gerne bringe videre, og håber, jeg kan være med til at udvide kendskabet til teens univers.

Dr. Fan Deng

Ansvarlig for kinesiske forskningsdokumenter

Te-mester, Fan: Jeg er uddannet i Kina, Frankrig og Danmark og har tre masteruddannelser samt en Ph.D. i Jordbrugsproduktion. I 2013 tog jeg tilbage til Guizhou-provinsen, der ligger i den sydvestlige del af Kina, og påbegyndte oprettelsen af en 133 ha stor teplantage, hvor jeg i dag producerer grøn, sort og hvid te, såvel som te tilsat jasminblomster, osmanthus og citrus. Jeg har opnået officiel anerkendelse i Kina for min viden om te, herunder te som kunstart. I 2019 fik jeg tildelt andenpladsen i Tea Masters Cup Denmark i København.

Tina Hein

Suppleant

Stifter af Camellia Te i Rødovre Tina Hein: “Jeg har altid haft en passion for te samt en drøm om at blive selvstændig, så det var naturligt at kombinere disse.

Jeg har tidligere været ansat hos en af de førende tebutikker i København, så jeg har stor faglighed erfaring inden for te og salg. Jeg foretrækker sort Panyong, Formosa Top Fancy oolong og hvid/oolong Happy Valley.

Hos DTA står jeg for anliggender vedrørende medlemmer og rekruttering.”

Daniel Brun

Daniel Brun

Suppleant

Konditor Daniel Brun: ” Jeg opdagede te, da jeg for efterhånden mange år siden besøgte Simply Tea i Aarhus. Det var virkelig en øjenåbner for mig. Jeg er puerh-entusiast, og ønsker at dele min passion for dette med alle. Jeg holder især af purple buds sheng puerh.

Jeg er tidligere konditor og er rigtig god til at lave matcha macarons. Jeg støtter bestyrelsen for at fremme kendskabet til teen og dens gode egenskaber. Desuden interesserer jeg mig for kinesisk og japansk kultur.”