Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kinesisk Nytår 2020 – Rottens År

19. januar 2020 | Kl. 10:00 - 16:00

Free

 

 

“Xin nian hao”- Godt Nytår!

Igen i år er DTA inviteret af Foreningen Danmark-Kina til at fejre kinesisk nytår.
Fejringen (dagsprogrammet) foregår i Aarhus Musikhus søndag d. 19. januar mellem kl. 10 og 16.

Det kinesiske nytår følger månekalenderen. Det svinger derfor fra år til år på samme måde, som vi kender det fra påsken, og i år falder nytåret d. 25. Januar. Det fejres dog denne søndag for at give alle mulighed for at være med,- og så er der fri entré.

Det kinesiske nytår – eller forårsfesten, som kineserne selv kalder det – er den største folkefest i Kina, og hele landet står på den anden ende. Det ligner en blanding af vores jul og nytår med både familietræf, gaver og traditioner.

Rottens År er efter den kinesiske astrologi den første i rækken. Der er i alt 12 dyr i cyklussen, og rækkefølgen blev ifølge en gammel legende fastlagt ved et væddeløb: Den første i mål var rotten og som nummer sjok kom grisen. Rotter repræsenterer ifølge den kinesiske astrologi ambition, beslutsomhed, fremskridt og vedholdenhed. Rottens år fremsiges at være “fuld af muligheder og ændringer”.

DTA vil dagen igennem byde på gong fu tesmagninger og almindelig cupping af kinesiske teer.
Kl. 10.30-11.00 og igen kl. 14.00-14.30 laver vores temester-vinder fra Tea Masters Cup Denmark 2019 gong fu cha demonstration med foredrag på cafe-scenen.

Arrangører er: Musikhuset Aarhus i samarbejde med blandt andet Den kinesiske ambassade, Den Kinesiske Venskabsforening, Kinesisk Kulturselskab og Aarhus Kommune

Mange kinesiske nytårs-hilsener

Dansk Tesammenslutning/Danish Tea Association

Detaljer

Dato:
19. januar 2020
Tidspunkt:
10:00 - 16:00
Pris:
Free
Hjemmeside:
https://musikhusetaarhus.dk/arrangementer/kinesisk-nytaar-2020/

Sted

Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé
Aarhus C, 8000 Denmark
+ Google Maps