Nyheder

Danmarks første iste-sælgende cykel-bar!  

By 29. maj 2015 marts 27th, 2019 No Comments

David Hansen, medstifter af Tekompagniet har søsat et spændende projekt, der skal bringe californisk solskin til Århus, åbne danskernes øjne for iste og skabe mere fokus på gode råvarer og økologi i fremstillingen af iste.logo_teoompagniet

Projektet består i al sin enkelthed af en ladcykel, der skal omdannes til en mobil iste-bar, en såkaldt “Ice Tea Bike Bar”. Cyklen falder ind under kategorien gade-køkkener, som er et kendt fænomen fra mange steder i Verden, – særligt under lidt varmere himmelstrøg, men som ikke har slået an som en del af kulturen i Aarhus endnu. David fortæller at idéen har været i støbeskeen siden 2002, og at han netop har været inspireret til idéen fra sine rejser.

Hensigten med vognen er grundlæggende at levere iste af førsteklasses ingredienser både til Århus bymidte og omkringliggende strandområder. Han påtænker at holde åbent eftermiddage i sommerperioden, – når vejret altså arter sig. Med tiden skal der laves en app, så man altid kan finde ud af, hvor den mobile te-bar befinder sig. David har også planer om at være til stede ved følgende events, og gerne flere, hvis sådanne melder sig:

  • Bådvæddeløbet
  • NorthSide
  • Sculptures by the sea
  • Stella Polaris
  • Classic Car Race
  • Aarhus Festival

Iste er ikke et produkt, man finder på mange cafeer rundt omkring i det Århusianske, og dette gør, at produktet på mange måder bliver unikt.

Lige nu er han i gang med at samle penge sammen via hjemmesiden Kickstarter, der hjælper iværksættere med at realisere deres drømme. Således koster det penge at udstyre ladcyklen med de rekvisitter myndighederne kræver af gadekøkkener, såsom en vask, vandtilførsel, isoleret isspand, en 20 liters tetank og en masse andet. Der skal også flere tilladelser i hus, herunder tilladelse til at håndtere fødevarer, men også til at sælge dem på gaden. På sigt skal der laves en jingle noget lig den Hjem-is bilen har, og åbningstiderne skal udvides.

Målet er ikke alene at sælge te fra vognen, men også at udvikle Verdens bedste opskrift på iste. Iste består af flere ingredienser udover teblade. For eksempel frugter og sødemidler såsom sukker, honning eller sirup, og derudover selvfølgelig det hemmelige touch i form af forskellige krydderier. Det kræver en veltrænet gane at sammensætte de rigtige ingredienser, og til at udvikle opskriften får han derfor hjælp af sin ven Asbjørn Munk, der er medejer af en af byens mest velansete restauranter, restaurant Hærværk. Hærværk har lige modtaget prisen Bib Gourmand.

David er ikke ubekendt med denne form for initiativer. I 2013 var han med til at opfinde en stand på Skanderborgfestivalen, der serverede drikke uden alkohol og naturlige energidrikke lavet på de bedste danske og brasilianske ingredienser.

David er i det hele taget heller ikke ubekendt med te. Han startede i 2014 sin egen online tebutik sammen Klaus Rasmus Nielsen, Tekompagniet, som te-baren selvfølgelig også bliver en god reklame for. De to unge iværksætteres ideal er helt overordnet, at det skal være muligt at kunne spore teen i sin kop helt tilbage til mark det kom fra, og på uhøjtidelig vis har de sat sig for at aflære danskerne mange af de ”unoder”, som vi ofte har tilegnet os i forbindelse med tebrygningen. Den mobile te-bar er en del af denne vision om at udbrede teens gode budskab.

Planen er, at vognen kommer til at se ud nogenlunde som dette:

iste