Tea Masters Cup Logo

Så er det blevet tid til at kridte skoene og vise verden, hvor meget du ved om te!

Dansk Tesammenslutning er netop blevet godkendt til at være arrangør for Tea Masters Cup i Danmark, som vi regner med at afholde den tredje weekend i september i København. Vinderne i den danske konkurrence kvalificerer sig til den efterkommende internationale konkurrence, Tea Masters Cup International. Indtil nu har denne været afholdt i Vietnam (2018 i kejserbyen Hue), Kina, Sydkorea og Tyrkiet.

De lande der først afholdte de nationale konkurrencer var østeuropæiske, og det er ikke så velkendt i Danmark, at disse lande faktisk har en rodfæstet tekultur. Konkurrencen startede således i Rusland i 2013, og er med 22 registrerede lande den største af sin art på nuværende tidspunkt. Senest registrerede deltagerland er USA med American Specialty Tea Alliance (ASTA) og velkendte Tony Gebely (der har skrevet den grundbog i te som DTA sælger) i front.

Konkurrencen fokuserer udelukkende på forbrugerens aspekter ved te, ikke den del, der har med handel eller produktion at gøre. Forbrugerens tekultur er ofte langt væk fra produktionsstedet, og dette skaber en stor varians i, hvordan teen håndteres samt med hvilke remedier. Den internationale konkurrence er et spændende sted at observere de deltagende landes nationale tekultur og lade sig inspirere af hinanden.

Konkurrencen kan fremme ens professionelle virke inden for tebranchen, men det kan også være en platform, hvor almindelige entusiaster kan udleve deres kreative side. Enhver som er medlem af DTA kan deltage som mester, enten i en eller flere kategorier.

  1. Kategorierne er som følger:
    Tebrygning x 2 (en selvvalgt te og en udleveret)
  2. Mixology, dvs. tilberedelse af 2 x tebaseret drik, der også inkluderer andre ingredienser (udspecificeret og selvvalgt)
  3. Tesmagning (Gæt en tedrik med flere ingredienser samt en ren te, som man forinden er blevet præsenteret for.)
  4. Pairing: Sammensætning af te med en let snack (både selvvalgt og specificeret)
    Tea Masters Cup Denmark

    Tea Masters Cup

Vi har endnu ikke fundet passende lokaler, der lever op til konkurrencens meget specifikke regler for blandt andet adskillelse af forberedelsesrum og opbevaringsrum samt tilgængelighed af vand samt særligt lokale, hvor dommerpanelet kan konferere. Dertil skal vi selvfølgelig også have en overkommelig pris på faciliteterne.

Regler for deltagelse som mester findes på engelsk på den internationale hjemmeside for Teas Masters Cup. Man kan rekvirere en dansk oversættelse hos DTA.

Hvis man bare vil komme forbi og nyde andres arbejde, er man meget velkommen, da konkurrencen gerne skal være et tilløbsstykke. Vi tænker, at der også kommer til at være stande fra relevante parter. Måske afholdes cuppen i anden passende anledning. Medlemmer af DTA kommer selvfølgelig gratis ind til konkurrencen.

Yderligere information tilgår på et senere tidspunkt.

Mange te-hilsener

Dansk Tesammenslutning

Leave a Reply